Amming for en hver pris?

Nå sitter jeg her, en smule tankefull over hvordan sammfunnet har blitt. Kroppspress, ammepress osv. Hvorfor har det blitt sånn, egentlig?

Lucas fikk "diagnosen" kolikk da han var ca 8 uker gammel, da vi ble innlagt på barneavdelingen med magesmerter. Etter det ble jeg mer bevist på hva jeg spiste i tilfelle det skulle hjelpe. Vi prøvde kiropraktor, minifom, sykling med beina/masasje av magen og fenikkel te, men ingnenting hjalp. Etter og ha lest litt på ammehjelpen fant jeg ut at jeg hadde for mye formelk og sterk utdrivningseffekt, og i tillegg har Lucas vært sugesvak fra dag én, så han svelget luft på grunn av det også. Begynte med intervall-amming etter råd fra ammehjelper, noe som hjalp litt. Men etter en stund begynte Lucas og vegre puppen, han ville bare ha formelk- og orket ikke jobbe for og få den fete sluttmelken.

Etter flere uker med og få det til og fungere, orket vi rett og slett ikke mer nå som han bikket 3 mnd. Ammingen har vært et problem fra dag èn, og det har vært mer slitsomt enn kos for vår del. Det satt veldig langt inne og slutte, men nå i ettertid så ser jeg at det faktisk var det beste for oss alle tre. Lucas koser seg med hvert måltid, sover lengre og bedre og har veldig lite magesmerter nå! 

Jeg har følt veldig på amme presset, og hadde det ikke vært for det så hadde jeg nok "turt" og prøvd og slutte tidligere. Nå sier jeg ikke at morsmelk ikke er det beste for barnet, men det er viktig at man skal fungerer som mamma, og familie også! Fungerer det bra og amme, så amm for all del! Men, når all fokus blir på amme-problemer og magevondt så blir man helt utsltitt til slutt! Jeg er så stolt over meg selv som klarte og innse at ammingen ikke var verdt alt det strevet så lenge vi kan ha det så bra uten! Mamming før Amming! :-)

3 kommentarer

Heidi

05.08.2015 kl.19:20

Så bra at dere har funnet ut hva som funker best for dere👍🏼 har flere venninner som syns det var ett nederlag når di ikke fikk til, eller hvor di hadde samme problematikk som dere, mye pga press fra helsestasjon om at di måtte amme. I ettertid har di alle sagt at di skulle ønske di sluttet tidligere fordi di følte at hele den første tiden med di små ble alt for mye fokus på amming og stress😕

Stå på videre

Lisa

04.11.2015 kl.17:26

Hei! Jeg sliter selv veldig med ammingen og kjenner på presset.. Kan du dele dine erfaringer med mme og klaskemating? Hvordan gjør dere det om natten og når dere er ute på tur?

Ulrikke

08.01.2016 kl.01:00

Lisa: Beklager for at jeg ikke har svart. Har det løst seg?
Jeg flytter over til nouw nå, så kan skrive litt om det der.

Når Lucas var mindre hadde vi kokt avkjølt vann på flasken, og ba de varme den på bensinstasjon/kafè og lignende. Alternativ kan du halvparten av vannmengden i flasken fra før, og helle resten av mengden kokt vann fra termos :) Vi hadde mme pulver i en boks med tre rom fra avent.
Nå som han er litt større så får han kun ferdig blandet mme, sånn som er i pappkartonger i babyhylla i butikken. Den drikker han også kald hvis vi ikke har mulighet til og varme den :) Jeg har også blandet romtempurert vann og pulver, det går fint det også :)

Skriv en ny kommentar

hits