Supermamma!

Supermamma. Er det egentlig noen som er det? Er det alt sånn som det fremstår på sosiale medier?

Da jeg gikk gravid med Lucas klikket jeg innom forskjellige instagramkontoer med flotte interiørbilder, sunn mat og fornøyde barn. Jeg tenkte inni meg at jeg skulle bli like flink den dagen jeg ble mamma. Jeg satte meg tanker i hodet om hvordan det skulle bli. Vi skulle spise sunt, trene, være sosiale med andre som har små barn. Magen skulle være tilbake til normalen en uke etter fødsel. Jeg skulle være aktiv på instagram og på bloggen. Jeg skulle rett og slett være en supermamma, som var flink til alt!

Men nå er Lucas snart 3 mnd gammel, og jeg har innsett at jeg ikke kan være noen super mamma. Trening er byttet ut med byssing og bæring, Sunn mat prøver jeg så godt jeg kan og få i meg, men med en baby med kolikk blir det ofte raske løsninger som en yoghurt eller en frukt. Og vi er mer inne i husets fire vegger enn ute og er sosiale ;-) Men en god mamma, det prøver jeg så godt jeg kan og være! I begynnelsen hadde jeg alt for høye foreventinger til meg selv og den nye tilværelsen. Men jeg har innsett at så lenge Lucas har det bra, og hverdagen fungerer for oss- så er det, det som er det viktigste! Mammakroppen 2015 er byttet ut med "mammakroppen" da den kommer. Nå er det Lucas som skal stå i fokus, og når ting ligger til rette for noe annet, ja da er tiden inne for mammakroppen. Det er faktisk lov og ha 6 kg eksta, og slapp mage 3 mnd etter fødsel. Kroppen har vært igjennom en 9 mnd lang forvandling, det tar tid og få den tilbake!

Jeg skriver det her for og prøve og skjønne det selv også, at alt ikke alltid er sånn som det fremstår- og at jeg ikke må forvente for mye av meg selv. Jeg er en like god mamma fordi om jeg ikke klarer og være blekksprut ;-)Og være mamma er helt fantastisk, men det er også slitsomt og krevende. Men jeg ville ikke byttet det bort for alt i verden :-)

Én kommentar

MAMMAS HJERTER

29.06.2015 kl.14:36

Som fersk mamma er det mye man skal vende seg til. Man har vært gjennom en stor forandring, og det er fortsatt mye som endrer seg. Så jeg er helt enig med deg! Og den mest perfekte mammaen man kan være, tenker jeg er den mammaen som har mest mulig fokus på barnet, og som er tilstedeværende. Er man egentlig supermamma hvis man bruker mest tid på interiør og trening, og babyen kommer i neste rekke?

Skriv en ny kommentar

hits